HTML

Bejelenkezés: 70 947 8286

Friss topikok

Linkblog

Hajfestés terhesség alatt?

Hajak 2011.04.11. 14:10

Névjegykártya rendelés: itt

Szórólaptervezés, nyomtatás

A hajfestés majdnem minden nő szépítkezéséhez hozzátartozik. Egy kis szőke csíkozás a hajban, vagy egy kis vörös, és máris vége a hétköznapiságnak. A festésnél kémiai anyagok „szabadulnak” fel, vajon ártalmasak-e ezek a terhesség idején?

Egyértelmű válasz arra, hogy a terhesség ideje alatti hajfestés kártékony-e a megszületendő babára, nincs.

Az orvosok relatíve veszélytelennek ítélik a meg ezt. Mindemellett szól, hogy a festék- és daueranyagok szigorú ellenőrzés alatt állnak a terhesség egészségügyi vonatkozásában.

Németországi kutatóknak mégis sikerült hajfestékekből származó vegyi anyagokat találni az anyatejben, illetve a csecsemők zsírszöveteiben.

Megengedett-e a hajfestés a terhesség alatt? 

A terhesség kihat a hajra is...

A szakemberek mindezt azzal magyarázzák, hogy a terhesség ideje alatt bekövetkezett változások kihatnak a terhes asszonyok hajára is, így ugyanaz a festékanyag az állapotos nők haján másként fejtik ki hatásukat.

Aki semmilyen rizikót nem szeretne felvállalni terhessége idején, mondjon le a vegyi festésről, és válassza az alternatív színezési módszereket. Számos színezőanyag létezik a természetben, amiket a színező samponok felhasználnak: gondolván itt a gesztenyére, a kamillára, a mogyoróra vagy a hennára.

 

Forrás: drinfo.hu

 

 


Bejelentkezés, időpontkérés: itt

Tel: 70 947 8286

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajak.blog.hu/api/trackback/id/tr392817299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása