HTML

Bejelenkezés: 70 947 8286

Friss topikok

Linkblog

A táplálkozás szerepe a hajápolásban

Hajak 2011.04.11. 13:58

Névjegykártya rendelés: itt

Szórólaptervezés, nyomtatás

Sűrűbb hajat szetnene?



Hajunk állapotát nagyban befolyásolja, hogy milyen ételeket fogyasztunk. A hajhagymák vitamin vagy nyomelemhiánya hajhulláshoz, matt, száraz, töredezett vagy éppen túl zsíros haj kialakulásához vezet. Kiváltó ok lehet a hiányos vagy vegetáriánus táplálkozás, diéta, felszívódási rendellenesség, antibiotikus kezelések.

Nem ritka jelenség, hogy táplálkozásunk hiányos vagy egyoldalú, ilyenkor anyagcserezavar léphet fel.
Mivel hajunk érzékenyen reagál ezekre a belső változásokra ezt a haj állapota is megsínyli.

A tápanyagok mennyisége az egyes élelmiszerekben különböző és egymástól igen eltérő arányokban fordul elő. Szénhidrátok, liszt-nemű anyagok túlzott fogyasztása gyakran jár együtt a csekély fehérjefogyasztással.

Törekedni kell azonban arra, hogy lehetőség szerint a szükséges mennyiség ne szintetikus úton, hanem természetes formában kerüljön be a szervezetbe, tehát zöldségekből és gyümölcsökből.

A vas a haj élettanilag nagyon fontos eleme, a vas átalakítását a C-vitamin és a fehérjék is elősegítik. A hajszálak egészségi állapotának fenntartásához a szervezetnek nagy szüksége van a fehérjékben gazdag élelmiszerekre.
A B-vitaminok közül a haj számára a B5 és a B12 a legfontosabb, a H- vitaminnak a haj őszülési folyamatában van szerepe.

F
orrás: www.drimmun.com

 


Bejelentkezés, időpontkérés: itt

Tel: 70 947 8286

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajak.blog.hu/api/trackback/id/tr122817267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása