Sűrűbb hajat szetnene?
Hajunk állapotát nagyban befolyásolja, hogy milyen ételeket fogyasztunk. A hajhagymák vitamin vagy nyomelemhiánya hajhulláshoz, matt, száraz, töredezett vagy éppen túl zsíros haj kialakulásához vezet. Kiváltó ok lehet a hiányos vagy vegetáriánus táplálkozás, diéta, felszívódási rendellenesség, antibiotikus kezelések.
Nem ritka jelenség, hogy táplálkozásunk hiányos vagy egyoldalú, ilyenkor anyagcserezavar léphet fel.
Mivel hajunk érzékenyen reagál ezekre a belső változásokra ezt a haj állapota is megsínyli.
A tápanyagok mennyisége az egyes élelmiszerekben különböző és egymástól igen eltérő arányokban fordul elő. Szénhidrátok, liszt-nemű anyagok túlzott fogyasztása gyakran jár együtt a csekély fehérjefogyasztással.
Törekedni kell azonban arra, hogy lehetőség szerint a szükséges mennyiség ne szintetikus úton, hanem természetes formában kerüljön be a szervezetbe, tehát zöldségekből és gyümölcsökből.
A vas a haj élettanilag nagyon fontos eleme, a vas átalakítását a C-vitamin és a fehérjék is elősegítik. A hajszálak egészségi állapotának fenntartásához a szervezetnek nagy szüksége van a fehérjékben gazdag élelmiszerekre.
A B-vitaminok közül a haj számára a B5 és a B12 a legfontosabb, a H- vitaminnak a haj őszülési folyamatában van szerepe.
Forrás: www.drimmun.com
Bejelentkezés, időpontkérés: itt
Tel: 70 947 8286